29. tammikuuta 2012

Kanaa, kanaa ja porkkanaa

Viikon menu meni taas vähän sekaisin, mutta eipä tuo ole niin vaarallista. Perjantaille suunniteltu porkkana-sipulibroileri pääsi lautaselle siis tänään. Ihan hyvä, etten viikolla alkanut tätä tekemään, sillä tämä oli aika hidas tehdä. Ei mitenkään vaikea, mutta kun tähän kuului monta pientä juttusta, niin se hidasti kokkailuja oleellisesti. Ja kun Kääpiölinnan hella on mallia puolet levyistä toimii, niin ei saa kauhean montaa juttusta tehtyä kerrallaan. Odotan kuin kuuta nousevaa sähköremppaa ja hellaa, jossa toimii jopa neljä levyä! Luksusta olis moinen! Yhtään en muista mistä oon ohjeen löytänyt, mutta näyttää netistä löytyvän ainakin ruokalan sivuilta. Mä tein vaan puoliskan annoksen ja kanat marinoin itse. Laitan tähän kuitenkin tuo koko satsin ohjeen.

Porkkana-sipulibroileri

6kpl hunajamarinoituja broilerin rintafileepihvejä
(tai marinoinattomia fileepihvejä ja marinadiin:
0,5dl rypsiöljyä
2tl currya
1tl paprikajauhetta
1tl sipulijauhetta
ripaus mustapippuria
1tl kuivattua rakuunaa
1tl juoksevaa hunajaa
1-2tl suolaa)
Juustokastike:
3dl maitoa
2,5rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
100-150g voimakkaan makuista sulatejuustoa
suolaa
vastarouhittua valkopippuria (laitoin mustaa)
Porkkanat:
4 porkkanaa
vettä
suolaa
1 sipuli
20g voita tai margariinia
Lisäksi:
2rkl sitruunamehua
1tl tuoretta rakuunaa silputtuna
0,5tl rouhittua viherpippuria
50g juustoraastetta

  Avaa broilerirasia ja kääntele pihvit huolella marinadin peittoon. Anna lämmetä huoneenlämmössä 30-45 minuuttia. Jos haluat marinoida broilerit itse, sekoita marinadin ainekset ja kääntele marinadi kanojen joukkoon. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  Juustokastike: mittaa maito, jauhot, ja sulatejuusto kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
   Porkkanat: kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi sipuli. Sulata rasva kattilassa, lisää sipulikuutiot ja pehmitä ne miedolla lämmöllä. Lisää porkkanat.
   Ruskista broilerinfileepihvit teflonpannussa ilman rasvaa ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla, rakuunasipulla ja rouhitulla viherpippurilla. Kaada juustokastike vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuorruta uunissa 200 asteessa n. 30 min. Kuumenna porkkana-sipuliseos ja koristele ruoan pinta. Tarjoa raikkaan salaatin, nuudeleiden, perunoiden tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti