22. tammikuuta 2012

Pikkujuttuja

Eilen tehty jättimäinen määrä lihapullia ja perunamuusia säästi mut tänään suuremmilta kokkailuilta. Ihan hyvä, sillä en kyllä olisi tänään jaksanut mitään isompaa tehdäkään. Ihan toimettomana en silti tuolla keittiössä ollut, vaan sain aikaiseksi kokeilla paholaisen salaattikastiketta. Salaattikastikkeet on meillä aika harvinainen juttu, kun mä tykkään useimmiten syödä salaatit sellaisenaan. Eikä kukaan muukaan oo niitä kauheasti kaipaillut. Mutta joskus voi aina yllättää ja tehdä jotain normaalista poikkeavaa. Tyttö tykästyi tuohon kastikkeeseen. Lupas huomenna viipaloida ison kasan porkkanoita ja nauttia kastiketta niiden kera.

Yhtään en taas muista, mistä ohjeen oon löytänyt. Huomasin lähdettä metsästäessä, että tästä kastikkeesta näyttää olevan monia eri versioita. Tämä oli ihan jees, joskin aika terävän makuinen. En tiedä mitä tapahtuu, kun kastike saa muhia jääkaapissa. Tulisuutta saisi lisäämällä chiliä tai tabacoa. Mä jätin ne tällä kertaa väliin. Ohjeen mukaan tehtynä tästä tulee aika iso annos, mutta tämän pitäisi säilyä parisen viikkoa viileässä.

Paholaisen salaattikastike

1 sipuli tai 2-3 kevätsipulia
2-3 kypsää tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1-3rkl sokeria tai hunajaa
3rkl sinappia
3rkl ketsuppia
0,75dl viinietikkaa
1tl basilikaa
mustapippuria
2-3dl öljyä
(tilkka vettä tai tomaattimehua)
(chiliä, tabascoa, tms.)

  Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulit. Soseuta sipulit ja tomaatit monitoimikoneessa. Lisää mausteet ja etikka ja kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jos kastike on liian sakeaa, ohenna sitä vedellä tai tomaattimehulla. Kastike säilyy pari viikkoa viileässä.


Kunhan nuo lapset nukahtaa, ajattelin hemmotella itseäni mansikkaisella siiderillä. Ohjeen löysin mapeistani, mutta yhtään en muista mistä oon sen sinne kaapannut. Mä en vielä tiedä onko tuo hyvää, mutta uskoisin niin :) Tuoreet mansikat olisivat taatusti parempia, mutta nyt on tyytyminen pakastettuihin marjoihin.

Mansikkasiideri
(4ann.)

0,5l mansikoita
0,5tl vaniljajäätelöä
4dl omenasiideriä

  Jaa halkaistut mansikat kerroksittain korkeareunaisen lasin pohjalle kuutioidun jäätelön kanssa. Kaada päälle omenasiideri. Lasin lusikka ja pilli ja nauttimaan.

Siideri tehty ja nautittu. Oli niin kamalan näköistä, etten siitä laita kuvaa. Mutta hyvää tuo oli. Ja pikkuinen tilkka mansikkalikööriä voisi tehdä tuosta vielä paremman. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti