10. tammikuuta 2012

For those about to wok

Kerrankin viikon kasvisruokana oli jotain muuta kuin sitä tavanomaista soppaa. Tai ei tätä mun tekelettä kasvissyöjille voisi syöttää tuon osterikastikkeen takia. Mutta ne jotka ei osterikastikkeesta piittaa, voi käyttää sen tilalla soijaa.  Tää on sinänsä kiva ruoka, että tähän voi käyttää sellaisia kasviksia mistä itse tykkää. Tämäkin ruoka muuttui siitä mitä olin aluksi suunnitellut. Paprika ja bambunversot jäi pois ja viime hetkillä lisäsin vielä pähkinöitä. Nopeampi tapa olisi käyttää valmiita wok-vihanneksia, mutta on nuo tuoreet vaan paljon parempia. Niin tylsää kuin se kasvisten pilkkominen onkin. Kannattaa vaan pilkkoa kaikki vihannekset valmiiksi, kun vokatessa ei siihen puuhaan enää ehdi. Ja ensin kannattaa laittaa ne hitaammin kypsyvät ja lisäillä muita myöhemmin.

Paistetut kasvikset

3 porkkanaa
1 keltasipuli
1 punasipuli
3 kynttä valkosipulia
3rkl maapähkinä- tai rypsiöljyä
1tlk vesikastanjoita
0,5-1 kesäkurpitsaa
1dl maapähkinöitä
4rkl osterikastiketta tai soijaa
Lisäksi:
nuudelia

  Suikaloi porkkanat, sipulit ja keskurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy wokpannulla erittäin kuumaksi. Laita ensin pannulle valkosipuli ja kuumenna hetki. Lisää sipulit ja porkkanat ja paista välillä sekoitellen viitisen minuuttia tai kunnes kasvikset pehmenevät hieman. Lisää vesikastanjat, kesäkurpitsa ja pähkinät. Paista hetkisen, kunnes ainekset kuumenevat. Mausta osterikastikkeella tai soijalla. Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti