9. tammikuuta 2012

Kanojen öljyinen uintiretki

Jess! Mä tein sen! Mä sain friteerattua kananpaloja ilman, että tupa olisi ilmiliekeissä tai että kanat muistuttaisivat niitä surkean banaanin friteeraus-yrityksen löllöjä taikinapaloja. Noista tuli peräti ihan syötäviä. Vähän enemmän uskallusta ja vielä kuumempi rasva, niin lopputulos olisi todennäköisesti vielä paljon parempi. Vähän väliä tarkistelin, että ukko seisoo taatusti niin lähellä, että saan tarvittaessa (siis rasvapalon yllättäessä) nykäistä miehen hellan ääreen ja juosta itse turvallisen välimatkan päähän. Sillai naisellisesti kirkuen ja panikoiden. Sitä hetkeä ei vaan tällä kertaa tullut. Onneksi. Jälleen kerran ohje on Yhteishyvästä napattu. Mä keitin kanojen lisukkeeksi riisiä, mutta kastikkeen unohdin. Tai olihan tuota salsaa, mutta mun mielestä olisi voinut olla jotain muuta sen tilalla.

Friteeratut kananpalat

3-4 broilerin fileetä
0,5dl vehnäjauhoja
1rkl tacomaustetta 
Kuorrutustaikina:
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl tacomaustetta
2 munaa

1dl vettä

1rkl öljyä
Paistamiseen: 
öljyä

  Sekoita lautasella vehnäjauhot ja mauste. Suikaloi broilerit ja pyörittele ne pieni erä kerrallaan jauhoseoksessa. 
  Valmista taikina. Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Lisää munat, vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa. 
  Kasta jauhotetut broilerisuikaleet taikinaan ja kypsennä ne pienissä erissä kuumassa öljyssä vaikkapa wokpannussa tai kasarissa kullanruskeiksi. Valuta paistetut kanapalat talouspaperin päällä. Tarjoile esimerkiksi salsan kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti