17. toukokuuta 2012

Keep on wokin' in the free world

Onpas mukavaa, kun sattui tällainen vapaapäivä keskelle viikkoa. Harvoin nimittäin ollaan koko sakki samaan aikaan kotona. Ja kun sattui tällainen sadepäivä, niin ollaan vaan löhötty ja tuijotettu Simpsoneita. Mukavaa vaihtelua tällainen. Ainoa suunniteltu meno on kummitytön päiväkodin kevätnäytös teatterilla. Lisää mukavuuksia siis tiedossa. Eikä illalla tuleva Suomi-Usa jääkiekkomatsi ainakaan huononna päivää.

Kun kerran koko sakki on kotona, sain ruoankin tehdä rauhassa. Kerrankin! Tuntui aivan oudolta kokkailla ilman jalassa roikkuvaa pikkumiestä. Mun oli tarkoitus tehdä tänään seesamipaneroitua siikaa, mutta kun kyseistä kalaa ei kaupasta eikä omasta pakkasesta löytynyt, niin täytyi tyytyä seitiin. Isännän armahdin ja paistoin hälle olutmakkaroita. Kalan ja makkaran kera oli tarjolla kasviswokkia, johon tungin kaikkea mahdollisia mitä jääkaapista löytyi. Kalan ohje on Yhteishyvän siikaohjeesta mukaeltu.

Seesamipaneroitu seitifilee

400g seitifileitä
reilu 1rkl öljyä
reilu 1rkl japanilaista soijaa
reilu 4rkl seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
öljyä (margariinilla tuli parempia, voilla parhaita)

  Anna kalafileiden sulaa rauhassa. Sekoita öljy ja soijakastike keskenään ja sivele maustekastiketta fileiden pintaan. Kääntele fileet seesaminsiemenissä. Paista kalafileet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi vokattujen kasvisten ja nuudelien kanssa.

Kasviswok

2 sipulia
1 iso porkkana
200g keräkaalia
1 pieni kukkakaali
loraus (maapähkinä)öljyä
1rkl soijaa
1rkl hunajaa
1rkl (makeaa) chilikastiketta

  Kuori ja suikaloi sipulit ja porkkanat. Suikaloi kaali ja jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuumenna öljy wokpannulla. Wokkaa ensin sipuli- ja porkkanasuikaleita hetki ja lisää sitten kaalit. Paista käännellen, kunnes kasvikset ovat kypsähköjä. Saavat jäädä hieman rapsakoiksi. Mausta soijalla, hunajalla ja chilikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti