3. toukokuuta 2012

Me oomma (thö) herkkusienet

Ajatus tälle päivälle suunnitellusta omena-perunavuoasta töksähti niin pahasti, että päätin jättää sen suosista väliin. Sen sijaan tein jo tänään huomiselle suunniteltua sienipastaa. Keksitään huomiselle sitten jotain muuta. Pastan ohjeen löysin pienestä Ruokasuosikit Italia-kirjasta. Kirja on kyllä täynnä toinen toistaan herkullisempia ruokia, mutta tämä vein tänään voiton. Tuleepa taas yksi lihaton päivä tällekin viikkoa.

Pennet kermaisessa sienikastikkeessa
(4ann.)

4rkl voita
1rkl oliiviöljyä
6 viipaloitua salottisipulia
450g viipaloituja sieniä (laitoin tuoreita herkkusieniä)
suolaa
pippuria
1tl vehnäjauhoja
1,5dl kuohukermaa
2rkl portviiniä (laitoin sherryä)
115g aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna ja valutettuna
hyppysellinen muskottipähkinää
350g kuivaa pennepastaa
2rkl persiljaa silputtuna

  Sulata voi oliiviöljyn kanssa isossa paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää salottisipulit ja kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 4-5 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät. Lisää sienet ja kuumenna miedolla lämmöllä vielä 2 minuuttia. Mun sieniviipaleet oli niin isoja, että annoin niiden olla vähän kauemmin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot sekaan ja paista hämmentäen minuutin verran.
  Nosta pannu liedeltä ja hämmennä vähitellen kerma ja portviini tai sherry sekaan. Nosta pannu takaisin liedelle, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja muskottipähkinä ja lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 8 minuuttia.
  Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja kaada sienikastikkeen sekaan. Kuumenna 3 minuuttia ja siirrä lämpimään tarjoiluastiaan. Ripottele päälle silputtu persilja. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti