30. toukokuuta 2012

Viisi leipää - ja kahdesta turskasta hän siunasi särvintä hurskasta!

Mulla on jostain kumman syystä soinut koko päivän päässä Juicen Ekumeeninen jenkka. Liekö osansa päivän leipä-leipomuksilla ja seitistä tehdyillä "turska"pihveillä. Korvamato on niin sinnikäs että pakkohan sen oli päästä päivän otsikoksikin. 

Ja jos sitten taas siihen ruokapuoleen. Perheen kidutus senkun jatkui ja tänään syötiin taas kalaa. Yhtään en tiedä mistä oon näiden kalapihvien ohjeen löytänyt. Ihan ok olivat, tosin kala näissä ei juuri maistunut. Jalapeno ja tuo mausteseos kun ovat sen verran voimakkaita. Kala vaihtui seitiin, kun turskaa ei löytynyt. Kolmessa kaupassa kävin ja sitten tuumasin että olkoot. Tuota leivinjauhetta hieman hämmästelin, mutta laitoin sekaan kun kerran käskettiin.

Taco-kalapihvit

400g turskafileetä (laitoin seitiä)
1pss Santa Maria Tex Mex Fish Taco spice mixiä
1 keltuainen
2rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1-2rkl jalapenoviipaleita

  Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa. Muotoile massasta ohuita, halkaisijaltaan 5 sentin pihvejä. Friteeraa kullankeltaisiksi friteerauskeittimessä tai paista paistinpannulla öljyssä. Valuta pihvit talouspaperin päällä. Tarjoa kalapihvit dipin tai salsan ja riisin kera.


Pikkumiehen ollessa päiväunilla ajattelin aikani kuluksi leipoa jonkun pienen leivän. No, leivän tein, mutta siitä tuli ihan valtava! Muhkea leipä täytti melkein koko pellin. Kummasti siitä on silti jo melkein puolet kadonnut. Osa tosin löytyi murusteltuna keittiön pöydän alta. On se hyvä, että just eilen imuroin ja käytin matot pihalla... Testiin pääsi tänään Pirkasta löydetty valkosipulisen leivän ohje. Päälle laitoin tomaatilla, oreganolla ja timjamilla maustettua sormisuolaa ja yrttiseosta. Jatkossa laittaisin taikinaan pikkasen enemmän suolaa, muuten tuo oli todella hyvää ja ihanan pehmeää.

Valkosipulinen leipä

50g hiivaa
5dl vettä
2rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä (laitoin 2tl valmista murskaa)
0,75tl suolaa
n.12dl hiivaleipäjauhoja
0,5dl oliiviöljyä
Voiteluun:
1rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
1-2tl Gourmet-suolaa
2tl provencen yrttimausteseosta

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lähes viimeisenä öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa.
   Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 30 cm) leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota liinan alla vielä noin kymmenen minuuttia.
   Voitele leipä oliiviöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle Gourmet-suolaa ja yrttimaustetta.
   Voitele leipä oliiviöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle Gourmet-suolaa ja yrttimaustetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti