9. toukokuuta 2012

Kuljen riisistä riisiin

Pahasti näyttää siltä, että se pirullinen flunssapöpö on valloittamassa Kääpiölinnan sakin uudelleen. Aseena taistelussa pöpöä vastaan on tänään sitruunainen kanakeitto. Toivotaan, että tällä kertaa päästäisiin vähän vähemmällä ja tauti nujertuisi heti alkuunsa. Keiton seuraksi tein täytettyjä croissantteja valmiista taikinasta. Laiskuus iski, enkä jaksanut sotkea käsiäni itse tehtyyn taikinaan. Vaikkei se kova homma olisi ollutkaan. Croissantien ohje on Pirkasta, keiton ohjeen alkuperä on mysteeri.

Sitruunainen broilerikeitto

l vettä
1 kanaliemikuutio
0,5-1dl riisiä
0,5 purjoa
0,5 paprikaa
1pss herne-maissi-porkkanaa
200-300g kypsää broileria (laitoin kevyesti ruskistettuja marinoituja broilerin suikaleita)
0,5 sitruunan mehu
0,5tl sitruunapippuria
sitruunamelissaa, kirveliä tai tilliä (laitoin ruohosipulia)

  Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Lisää riisi kiehuvaan liemeen ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu purjo, kuutioitu paprika, herne-maissi-porkkanasekoitus ja broilerinpalat. Mausta keitto ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna keiton kiehahtaa niin, että herne-maissi-porkkanat lämpenevät. Ripottele keiton pinnalle tuoreita yrttejä.

Täytetyt croissantit
(6kpl)

1tlk(6kpl) croissanteja (paistovalmista taikinaa)
Täyte 1:
50g pakastekatkarapuja
tilliä
Täyte 2:
3 viipaletta kinkkua
sinappia
Voiteluun:
maitoa tai kananmunaa
Pinnalle halutessa:
unikonsiemeniä

  Avaa croissanttitölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kolmelle taikinakolmiolle sulatettuja, hyvin valutettuja katkarapuja ja tilliä. Pane lopuille taikinakolmioille kinkkuviipale ja voitele kevyesti sinapilla. Kääri kolmiot sarven muotoon croissanteiksi. Voitele ja ripottele halutessasi pinnalle unikonsiemeniä. Paista heti 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti