19. toukokuuta 2012

Come on baby, light my fire! - possuvartaat, bbq ja olut-wasabicoleslaw

Tänään päästiin taas virittelemään tuli grilliin. Kyllä tätä on jo odotettukin. Ihana aurinkoinen kevätpäivä ja grilli. Mitä muuta sitä nainen voi toivoa? Laitoin jo perjantaina aamulla possunfileet marinoitumaan, kun tosiaan oli tarkoitus grillata ne jo eilen illalla. Onpahan lihat kerrankin olleet marinadissa oikein kunnolla. Marinadin ja kastikkeen ainesluettelo vaikutti ens'alkuun loputtomalta, mutta onneksi meidän jääkaappi on maustekastikkeiden taivas, eli eipähän tarvinnut kauheasta mitään ostella. Vartaita tuunasin kirsikkatomaateilla ja makkaralla. Vartaiden seuraksi tein vielä olut-wasabicoleslaw'n kun kerran tuota kaalia sattui jääkaapista vielä löytymään. Vartaiden ohjeen alkuperää en tiedä, mutta salaatti on jostain Koffin reseptilappusesta.

Possuvartaat ja barbecuekastike

2(à400g) porsaan sisäfileetä
Marinadi:
1dl öljyä
0,5dl soijaa
2rkl worcestershirekastiketta
1rkl sitruunamehua
2rkl sinappia
1tl suolaa
1tl pippuria
Grillaamiseen:
170g pekonia
1 kesäkurpitsa
(kirsikkatomaatteja)
(makkaraa viipaleina)
Lisäksi:
varrastikkuja
Barbecuekastike:
2 sipulia
4 tomaattia
2rkl öljyä
2rkl sinappia
0,5dl HP-kastiketta
1dl ketsuppia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1tl kanelia tai juustokuminaa
1tl tabascoa
1,5dl coca colaa
2rkl fariinisokeria
1tl suolaa

  Poista fileistä kalvot ja rasva ja viipaloi liha. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi fileepalojen päälle kannelliseen astiaan tai tukevaan muovipussiin ja marinoi muutama tunti tai yön yli.
  Valmista vartaat. Pese kesäkurpitsa ja vedä juustohöylällä pitkiä, ohuita viipaleita. Nosta lihapalat marinadista ja rullaa palojen ympärille pekonia. Työnnä lihapalat varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsarullien kanssa. Halutessasi kääri kesäkurpitsan sisään kirsikkatomaatti. Grillaa vartaita käännellen noin 6 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä.
  Kuori ja hienonna kastikkeeseen tulevat sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuumenna ensin sipulia hetki ja lisää sitten tomaatit. Paista kevyesti noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon muut aineet ja keitä miedolla lämmöllä 30 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.
  Tarjoa vartaat barbecuekastikkeen kanssa.

Niin ja grillattiin me lisäksi vielä leipäviipaleita. Tulee yllättävän hyvää, kun voitelee ohuen leipäviipaleen kevyesti öljyllä, grillaa ja tarjoaa peston tai muun vastaavan tahnan kanssa. Meillä oli tänään Välimeren maustetahnaa ja siitä tomaatti-paprika. Vaikka nuo meidän vartaat pääsikin hiukan mustumaan, niin oli ne kyllä älyttömän hyviä. Ja täyttäviä. Grillaajalle (siis ukolleni) on pakko antaa tunnustus erittäin mehukkaista possunpaloista.

Raikas olut-wasabicoleslaw

0,5 valkokaalia suikaleina
1 bataatti suikaleina
2 porkkanaa suikaleina
pala purjoa suikaleina
suolaa
Kastike:
1-2rkl wasabia (laitoin tahnaa)
2dl majoneesia
2rkl olutta (lopun voi kaataa vaikka viemäriin tai isäntään)
suolaa
pippuria

  Suolaa kaalisuikaleet ja anna seisoa noin 2 tuntia. Huuhdo ja valuta kaalisuikaleet, sekoita kaikki kasvikset sekaisin. Tee kastike ja yhdistä se kasvissuikaleisiin. Maista ja mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Salaatti oli kyllä oikein mielenkiintoinen versio Coleslaw'sta. Tuo wasabi sopi kastikkeeseen hyvin. Tein yllä olevasta ohjeesta puoliskan satsin ja siinäkin on syötävää yllin kyllin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti