18. toukokuuta 2012

Pure & simple - possua juustokastikkeessa

Voi mieletöntä! Nyt löytyi taas yksikertaisuudessaan tajuttoman hyvä ohje. Kauan eläköön kantarellituorejuusto ja possu! Tänään on ollut taas sellainenkin säntäilypäivä, ettei aikaa ruoanlaittoon juuri ollut. Suunniteltu grillailukin siirtyi huomiselle. Säävarauksella tietenkin. Pikaisesti ennen kauppaan säntäämistä, bongasin mapeistani juustokastikkeessa loikoilevien possujen ohjeen. Ei muuta kuin ainekset ylös ja kauppaan. Ruoka oli ensinnäkin nopea ja helppo tehdä ja oikeasti todella hyvää! Etenkin tuo kastike. Kastikkeessa käytin Crème Bonjourin kantarellituorejuustoa. Ohjeen pisaratomaatit vaihtui kirsikkatomaatteihin kaupan valikoiman ansiosta. Niin ja perunoina oli tällä kertaa valmiiksi maustetut kierreperunat suoraan pakastealtaasta. Valitettavasti en taaskaan tiedä, kenelle kuuluu kunnia herkullisesta ohjeesta. Mutta sienten ja lihan ystävät, kokeilkaa ihmeessä!

Possua juustokastikkeessa

1(n.800g) porsaan marinoitu pihvifilee
margariinia
pippurisekoitusta
yrttejä maun mukaan, laitoin ruohosipulia
300g tuorejuustoa maun mukaan (kantarelli toimii!)
2dl vettä
1rs(250g) pisaratomaatteja tai vastaavia

  Leikkaa liha noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Kuumenna pannu, sulata margariini ja ruskista pihviviipaleet parissa kolmessa erässä. Siirrä lautaselle odottamaan.
  Lisää vesi ja tuorejuusto pannulle. Älä huuhtele pannua välillä. Keitä sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes seos on kastikemaista. Lisää pihvit ja lautaselle valunut liemi kastikkeen joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia. Mausta kastike ripauksella pippurirouhetta. Halkaise pestyt pisaratomaatit ja ripottele ne ja silputut yrtit kastikkeen päälle juuri ennen tarjoilua. Tomaatit voi toki tarjota erikseenkin. Nauti rapeiden ranskalaisten ja salaatin kanssa. Eikä se olut ruokaa ainakaan pahenna.




Herttileijaa. Tajusin just, että tein kerrankin ruokaa ilman sipulia! Uskomatonta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti