22. syyskuuta 2014

Vielä on kesäkurpitsaa jäljellä.... - maukkaat kesäkurpitsa-halloumipihvit

Viikko pari taapäin tuskailin kavereille Facebookissa, että miten ihmeessä saan kaikki kesäkurpitsani käytettyä. Onneksi, sillä sain tuttavaltani pari kiinnostavaa kasvispihviohjetta, joihin saisi hukattua edes palasen kesäkurpitsaa. Toinen ohjeista pääsi tänään testiin, joskin ihan pikkuisen sovellettuna. Alkuperäisessä ohjeessa raastettujen kesäkurpitsojen neste puristeltiin pois ja jauhoja laitettiin enemmän. Itse tein taikinasta löysemmän, eli nesteet sai jäädä ja jauhoja käytin hieman vähemmän. Tillin unohdin, mutta jos haluaa, niin jotain yrttiä taikinaan kannattaisi laittaa makua tuomaan. Valkosipulia voisi lisäillä enemmänkin. Pippurin kanssa kannattaa olla hieman varovainen, sillä näissä se maistuu yllättävän voimakkaasti. Meillä näitä syötiin perunamuusin kanssa, mutta ihan hyvin menisivät sellaisenaan vaikka iltapalana. Kiitos vielä ohjeesta, Jaana!




Kesäkurpitsa-halloumipihvit 

500g kesäkurpitsaa
1pkt halloumia
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
1dl sämpyläjauhoja 
1/2dl auringonkukansiemeniä
1/2-1tl suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
öljyä

  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota hetki tilkassa öljyä. Raasta kesäkurpitsa, purista halutessasi ylimääräinen neste pois. Raasta juusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista lettupannulla kauniin kullanruskeiksi pihveiksi. Ensimmäisen puolen kannattaa antaa paistua hyvin ennen kääntämistä, jotta kääntäminen helpottuu. 

Remontista voisi mainita sen verran, että nyt on vanha öljykattila tuotu kellarista pois. Eihän sitä yhtenä palana saanut mihinkään, vaan remppamiehet vetivät sen ensin rälläkällä paloiksi ja kantoivat sitten ulos. Melkoinen sotku ja käryhän siitä seurasi, mutta mitä sitä ei maalämmön takia sietäisi. Moppi on keksitty ja aina voi tuulettaa. Päivä oltiin ilman vettä, mutta tulee edes kylmä vesi tupaan. Anoppilassa saa onneksi käydä suihkussa, ettei tarvi vesiä alkaa hellalla lämmittämään. Vielä en tiedä koska lämmin vesi saadaan takaisin, mutta tuskin siihen kovin montaa päivää menee. Kaiken kaikkiaan hyvässä vauhdissa ollaan :)

4 kommenttia:

  1. Tasan ei käy onnenlahjat... Mä olen manannut kun en istuttanut yhtään kesäkurpitsaa ja joka puolelta pukkaa hyviä kesäkurpitsaohjeita. Ensi kesänä uusi yritys ja silloin täytyy tämäkin pitää mielessä. Tsemppiä rempan keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan :)

      Mä kuvittelin aluksi, etten saa yhtään kesäkurpitsaa, mutta kummasti alkoivat kasvaa helteiden alkaessa. Kavereille oon lahjoittanut useamman yksilön ja silti niitä jäi itsellekin valtavasti.

      Poista
  2. Kesäkurpitsa on niin hyvää ja käyttökelpoinen monella tavalla, suolaisesta makeaan. Täytyypä laittaa tämäkin maukkaan oloinen resepti talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä kätevä kasvis! Ennen en tykännyt yhtään, mutta nyt kun sitä osaa hyödyntää paremmin, on alkanut kelpaamaan. Kesäkurpitsasta tehdyt kakut ja sämpylät ovat aivan loistavia :)

      Poista