11. syyskuuta 2014

Väriä elämään - helpot, hunajaiset uunikasvikset

Uunissa muhitetuilla kasviksilla saa helposti pakkosyötettyä perheelle vähän jotain "vihreää". Ja kun laittaa sekaisin monenmoista, voi jokainen valita vuoasta mieleisensä palaset. Kasvikset ovat hyviä sellaisenaan tai sopivat lisukkeeksi vaikka broileri- tai jauhelihapihveille. Suurin vaiva tässä ruoassa taitaa olla kasvisten putsaus ja paloittelu, muuten tämä ruoka valmistuu kuin itsestään. Kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan ja tähän voi vallan mainiosti käyttää ne hieman nuupahtaneet paprikat tai juurekset. Tarkoitus oli laittaa joukkoon vielä kokonaisia valkosipulinkynsiä, mutta ne pääsi unohtumaan. En tiedä miten tällainen moka pääsi tapahtumaan! Mutta hyviä olivat ilmankin.




Uunikasvikset

1 punainen paprika
0,5-1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
4-6 pientä perunaa
1-2rkl hunajaa
loraus öljyä
mustapippuria
0,5-1tl suolaa
muutama oksa tuoretta timjamia

  Paloittele puhdistetut kasvikset suurehkoiksi paloiksi ja nosta laakeaan uunivuokaan. Kaada päälle öljy ja hunaja, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja heitä päälle muutama oksa timjamia.
  Kypsennä kasviksia 250-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa broileripihvien kera.




Remppakuulumisia sen verran, että sähköhommat on loppusuoralla, vihdoinkin! Ensimmäisestä sähkömiehestä ei ole mitään kuulunut, mutta toinen onneksi hoiti homman melko rivakkaan. Vielä täytyy odottaa energialaitoksen miestä käymään, jonka jälkeen saadaan hommat loppuun. Ensi viikolla mulla on vihdoin täysin toimiva hella! Parhautta! Seuraavaksi saakin odotella maalämpöfirman ukkoja tupaan pyörimään. Uskomatonta, että tämä projekti on vihdoin tässä vaiheessa! Pian loppuu vintin rapussa palelu ja ainainen suihkuveden lämmittäminen puilla. Eikä tarvi jännittää, että koska öljy loppuu, eikä maksaa maltaita jokaisesta öljyauton piipahduksesta. Vaikka muut asiat tällä hetkellä kiukuttaakiin, niin onneksi tämä saa edes vähän suupieliä ylöspäin :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että nyt tuli ripeä sähkömies hommiin! Meillä on onneksi sähkömies omasta takaa, niin ei tarvitse muita odotella, vaan voi vaan vierestä räpättää toiselle kun hommat ei edisty! ;)
    Ja kiitos ruokavinkistä, tiedänkin mitä meillä tänään syödään!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätevää tuollainen oma sähkömies :) Vähän mä jo ehdin tämänkin kohdalla huolestua, kun maanantaina lupasi soitella, että koska tulee. Ei sitten soitellut, mutta onneksi tuli kuitenkin ajallaan.

      Poista