11. kesäkuuta 2014

Punaista ja makeaa... - kesän pakollinen vadelma-raparperikiisseli

Vadelma-raparperikiisseli on yksi mun lempikiisseleistä ja ainakin kerran kesässä sitä on tehtävä. Onneksi pakastimesta löytyi vielä pikkupussukka viime vuotisia raparpereja, niin sain keitellä kiisselin uunipuuron kaveriksi. Loput kiisselit saa tyttö syödä iltapalaksi vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa, kunhan vaan kotiutuu pelireissulta. Yleensä teen kiisselit veteen, mutta Valion sivuilta sattumalta silmiin osunut raparperikiisseliohje sai suunnitelmat muuttumaan ja korvasin osan vedestä omenamehulla. Muutenkin tein kiisselin tuota ohjetta soveltaen, ihan vaan vaihtelun vuoksi. 





Vadelma-raparperikiisseli

5dl omenamehua
5dl vettä
1,5dl sokeria
200g raparperia (pakastettukin käy)
200g pakastevadelmia kohmeisina
4-5rkl perunajauhoja
Pinnalle:
sokeria
Lisäksi:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  Kaada kattilaan omenamehu ja 3dl vettä. Lisää joukkoon raparperit ja sokeri. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä. 
  Sekoita perunajauhot lopun veden (2dl) joukkoon ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kunnes pulpahtaa.
  Kaada kohmeiset vadelmat kulhon pohjalle ja kaada kiisseli päälle. Sekoita. Ripottele pintaan hieman sokeria. 
  Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kera. 

5 kommenttia:

  1. oiii namnamnam!!!

    http://bettinaw.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen toi omenamehu, pitää muistaa joskus kokeilla. Enkä ole muutenkaan ymmärtänyt vadelmaa ja raparperia yhdistää, varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi ja vadelma toimii hämmentävän hyvin yhdessä. Tai ainakin minä tykkään :)

      Poista
  3. Olipa hyvä, että kirjoitit tämän. Mietinkin juuri piirakkaa tehdessäni mikä muu sopii raparperin kanssa yhteen kuin mansikka (ja valkosuklaa). Ei ihan heti olisi tullut vadelma mieleen, mutta pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipas sopivasti :) Tämä on yksi mun lempiyhdistelmistä. Meillä vadelmaa tulee joka vuosi niin valtavasti, että sitä on laitettava vähän joka paikkaan, että saa pakastetut marjat käytettyä ennen uutta satoa.

      Poista