8. kesäkuuta 2012

Aina roiskuu kun wrapataan

Ihanaa, perjantai! Senpä kunniaksi tein vallan mainioita wrappeja. Alkuperäisen suunnitelman mukaan näitä olisi pitänyt olla ruokapöydässä jo eilen, mutta kummasti tuo viikon ruokalista muuttui taas matkan varrella. Tällä ohjeella on tullut tehtyä ruokaa ennenkin ja pakko sanoa, että hyviä ovat! Näitä söisi vaikka kuinka monta, jos vaan mahaan mahtuisi. Mapissa tämän ohjeen alla komeilee kolme onnellista hymynaamaa. Yleensä hymynaaman saa semmoinen testattu ohje, josta kaikki (tai ainakin suurin osa) tykätään. Ohje on alunperin Yhteishyvästä, yllätys, mutta oon sitä muokannut hieman. Käytin ruokaan maustamattomia broilerisuikaleita, joille tein marinadin öljystä, soijasta, suolasta, paprikajauheesta, chilijauheesta, mustapippurista ja ruokosokerista. Määriä en hoksannut laittaa ylös.

Pähkinäiset suikalewrapit

8 tortillaa (maissi- tai täysjyvä)
Täyte:
450g maustamattomia broileri-, possu- tai naudanlihasuikaleita
valmista marinadia maun mukaan
(chili)öljyä paistamiseen 
1 sipuli
1 iso porkkana
1 pieni kukkakaali
70g suola- tai cashewpähkinöitä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi: 
valmiiksi maustettua ranskankermaa, majoneesia, tms.
salsaa 
paprikaa
sipulia

  Pane lihasuikaleet ja marinadi muovipussiin. Anna maustua huoneenlämmössä 30-60 minuuttia. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana sekä kukkakaali.
  Paista valutetut lihasuikaleet pannulla kypsiksi. Nosta lihat sivuun ja paista sipulilohkot, porkkanasuikaleet ja kukkakaalipalat pannulla puolipehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kasvikset lihojen viereen ja pidä lämpiminä. Paahda pähkinät nopeasti pannulla ja täytä tortillat makusi mukaan. Taita ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti