21. kesäkuuta 2012

Torttua ja turhakkeita

Oih, mulla on uus turhake! Se on pieni ja vihreä ja sen nimi on Osmo. Mä oon salaa toivonut jäätelökonetta ja nyt mä sen sain! Maltan tuskin odottaa, että pääsen sitä testailemaan! Hanska voisi laittaa mulle Baileysjätskin ohjeen mitä pikimmiten, vink vink.. :)

Nyt on juhannuksen ruoatkin haettu ja luulisi taas, että ruoka loppuu kaupoista tykkänään. Jääkaappi pursuaa jos jonkinmoista herkkua. Parempi pysytellä kaukana puntarista juhannuksen jälkeen, ettei tule paha mieli. Todennäköisesti kauheasti ei ole aikaa kokkailla, siksi tyydyin tänä vuonna helppoihin grillattaviin ja valmiisiin salaatteihin. Torilta matkaan tarttui uusia perunoita ja mansikoita. Onhan ne vielä aika hurjissa hinnoissa, mutta kerrankos sitä juhannusta juhlitaan.

Mansikoista tein semmoista mansikka-juustotorttua, johon tulee raejuustoa. Voi kuvitella syövänsä edes vähän kevyemmin. Sitä pohjassa olevaa voitahan ei lasketa. Tortun tekoa vaikeutti pohjan paisto-ohjeiden epätarkkuus, mutta onnistui se silti. Kun suuri osa tuoreista mansikoista katosi jotenkin mystisesti ennen tortun päälle pääsyä, lisäsin täytteeseen 200g kohmeisia pakastettuja mansikoita.

Mansikka-juustotorttu

200g vehnäjauhoja
100g sokeria
1 kananmuna
100g voita
Täyte:
400-500g ricotta- tai raejuustoa
2dl kuohukermaa
8rkl mantelilikööriä tai makeaa marjamehua
500g mansikoita, kirsikoita tai vadelmia
ripaus tomusokeria pinnalle

  Sekoita jauhot ja voi. Lisää kananmuna ja sokeri. Anna taikinan levätä viileässä 30 minuuttia. Levitä taikina piirakkavuokaan. Tee foliosta rengas ja laita se kiertämään ja tukemaan tortun reunaa paiston ajaksi. Paista keskilämpöisessä uunissa kypsäksi. (Paistoin 200 asteessa noin 15 minuuttia)
  Vaahdota kerma, lisää juusto ja mantelilikööri tai mehu. Likööristä voi halutessaan kiehauttaa alkoholin pois. Levitä juustotäyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja pidä jääkaapissa noin 2 tuntia.
  Koristele torttu mansikkaviipaleilla, kirsikoilla tai vadelmilla. Hedelmätkin käy. Ripottele pinnalle hieman tomusokeria. Tarjoa.

Semmoinen pieni vinkki vielä, että tämä kannattaa tehdä irtopohjavuokaan ja laittaa vielä leivinpaperi pohjalle. Tuollainen aaltoreunainen piirakkavuoka oli erittäin huono idea. Tai voihan sitäkin käyttää, mutta tortun irroittaminen siitä onkin sitten hankalampi juttu :/


Niin ja oikein mukavaa ja maukasta Juhannusta kaikille! Syökää hyvin ja pitäkää huolta toisistanna!

4 kommenttia:

  1. jee :D litran koneessa baileys-jätskiä omasta päästä:

    2 keltuaista
    1 dl (60g) tomusokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 dl kuohukermaa
    1,5-2 dl rasvatonta maitoa
    0,5 dl Beikkua

    1. vaahdota keltuaiset ja sokerit
    2. vaahdota kerma
    3. sekoita kaikki keskenään tasaiseksi massaksi, maista onko hyvää ja lisäile sitä mukaa mitä tarvii ja laita jäähtymään jääkaappiin ennen koneeseen laittoa.

    alkoholi tekee sen että koneessa ei tuu kauheen kiinteää mutta se jäsähtää sitten pakkasessa paremmin jos malttaa olla syömättä jo sitä pehmismallin versiota :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tätä täytyy kokeilla! Mä vaan pahoin pelkään, että tuo massan maisteluosuus saattaa vaikuttaa valmiin jäätelön määrään aika oleellisesti :D

    VastaaPoista
  3. mä tein myös nektariinijätskiä, njams :D seuraava kokeilu on vielä keksimättä.

    VastaaPoista
  4. Mä ajattelin aloittaa saksanpähkinäjäätelöllä :P

    VastaaPoista