28. kesäkuuta 2012

That smell - pastaa tonnikala-sitruunakastikkeessa

Neidin tänään alkavan nelipäiväisen jalkkisturnauksen takia ruokatouhut täytyi hoitaa aikaisin päivällä. Lähtö Vaasaan kun oli jo kahden maissa. Tuntui hieman hölmöltä kokkailla niin varahin, mutta ei auta. Täytyy iltasella keksiä vielä jotain pientä purtavaa, kun ei taida näillä eväillä jaksaa koko päivää.

Mä en oikein tiedä mitä ajattelisin päivän ruoasta. Erikoinen voisi kuvata tuota ehkä parhaiten. Ei pahaa, mutta hieman omituista mun makuun. Ruoaksi oli tänään putkispagettia sitruunaisen tonnikalakastikkeen kera. Ehdottomasti parasta ruoassa oli se tuoksu, mikä keittiössä leijui, kun muhitti oliiviöljyssä valkosipulia, timjamia ja sitruunankuorta. Nam! Viinin jätin tällä kertaa pois ja korvasin sen kasvisliemellä. Suolaa ei sitten tarvinnut lisäillä, kun oli ihan tarpeeksi suolaista muutenkin. Ruoka on mukaeltu Otavan julkaiseman "Pastat"-keittokirjan yhdestä ohjeesta.

Pastaa tonnikala-sitruunakastikkeessa

4rkl korppujauhoja
1 ruukku timjamia (laitoin vajaa puoliskan)
2 valkosipulinkynttä
2 sitruunaa (laitoin yhden ison)
suolaa
400g bucatinia tms. pastaa
2rkl oliiviöljyä
2prk tonnikalaa (öljyssä)
4rkl säilöttyjä kapriksia
1dl kuivaa valkoviiniä
1dl kasvislientä
(suolaa)
cayennepippuria

  Paahda korppujauhot paistinpannulla ilman rasvaa kullanruskeiksi ja laita sivuun odottamaan. Irrota timjaminlehdet oksista.
  Kuori ja leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Pese sitruunat kuumalla vedellä ja kuivaa ne. Kuori keltainen pintakerros ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuorimaveitsellä onnistui erittäin kätevästi. Halkaise sitruunat ja purista niistä mehu.
  Kiehauta runsaasti vettä, lisää suolaa ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli, puolet timjamista ja puolet sitruunankuorisuikaleista, hauduta koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Valuta tonnikala lävikössä, paloittele haarukalla ja lisää pannulle.
  Lisää kaprikset, sitruunamehu, viini ja kasvisliemi ja anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä noin 4 minuuttia. Mausta cayennepippurilla (ja suolalla).
  Kaada pasta lävikköön ja valuta. Annostele pasta lämmitetyille lautasille ja kaada päälle tonnikala-sitruunakastike. Koristele korppujauhoilla, lopuilla yrtinlehdillä ja sitruunankuorisuikaleilla ennen tarjoilua. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti