30. kesäkuuta 2012

Kummallinen kumkvatti

Tästä päivästä muodostui varsinainen laiskottelupäivä. Tarkoitus oli lähteä kuskaamaan neitiä Vaasaan peleihin, mutta kun muiden autoissa oli tilaa ja neiti pääsi kyydissä, jäätiin me muut sitten kotiin. En tiedä onko se tämä sateinen päivä vai mikä, mutta ei oo jaksettu tehdä kyllä yhtään mitään. No kaupassa käytiin, mutta muuten ollaankin vaan köllötelty sohvalla. Ja naureskeltu pikkumiehelle, joka ilmeisesti kuvittelee olevansa rekka. On koko aamupäivän kulkenut takaperin ja hokenut "tyyttä, tyyttä". Lähinnä siis tulee mieleen se isojen autojen varoitusääni, kun peruuttavat. Ihan mukava päivä siis.

Tälle päivää en ollut suunnitellut mitään ruokaa, kun tosiaan oli ajatus viettää päivä Vaasassa. Ruoan suhteen pää löi kyllä totaalisesti tyhjää, joten nappasin hyllystä summissa jonkin keittokirjan. Käteen osui Kotilieden suuri keittokirja. Ruoka valikoitui tällä kertaa kuvan perusteella, sillä porsaankyljykset kumkvattikastikkeella näytti ja kuulosti niin omituiselta, että tottahan sitä piti testata. Kumkvatit on mulle aika vieras juttu, muutaman kerran oon maistanut, mutta en mä niistä koskaan oo mitään tehnyt. Pakko sanoa, että ruoka oli omituisen hyvää! Seuraksi laitettiin maustettuja ristikkoperunoita suoraan pakastealtaasta ja sopivat kyllä keskenäänkin vallan mainiosti.

Porsaankyljykset kumkvattikastikkeella
(4ann.)

4 porsaankyljystä
1rkl voita
2rkl soijaa
1rkl margariinia
150g kumkvatteja
3 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
3dl vettä
0,75dl fariinisokeria
pala tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  Ruskista kyljykset kevyesti voissa paistinpannulla. Pane kyljykset uunivuokaan ja kaada päälle soija. Anna maustua hetki.
  Kuumenna margariini paistinpannussa. Lisää siihen pestyt, viipaloidut kumkvatit, lohkotut sipulit ja paloitellut valkosipulinkynnet. Anna niiden pehmetä muutama minuutti ja lisää neste.
  Mausta kastike sokerilla, raastetulla inkiväärillä ja mausteilla ja anna seoksen hautua noin 15 minuuttia.
  Kaada valmis kastike kyljyksille ja kypsennä niitä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti