27. kesäkuuta 2012

My head's in Mississippi

Aamulla suoritettiin taas perunanhakureissu torille. Voi että niitä ihania tuoreita kasviksia ja marjoja, mitä tarjolla oli. Tuumasin sille myyjälle, että voisin syödä ne kaikki! Pöydällä retkottaneet nauriit houkutti erityisesti, mutta jätin ne vielä sinne. Jospa ensi kerralla ostaisi niitäkin. Tällä tietoa siis perjantaina. Torilta haetuissa perunoissa ihanaa on niiden pesemisen helppous. Ei tarvi kuin vilkaista vihaisesti päälle, niin kuori lähtee irti. Mä kun inhoan uusien perunoiden pesua, jos niitä saa hinkata tuntitolkulla.

Torilta ei tietenkään päässyt pois ilman mansikoita. Osa mansikoista päätyi sitten semmoiseen salaattiin, jonka testaamisesta oon jo hetken haaveillut. Mississippisalaatti on mielenkiintoinen sekoitus makeaa ja suolaista. Ja onhan se aika kesäistäkin.... Yhtään en tiedä tämänkään ohjeen alkuperää. Tein salaattia vain puolet alla olevasta ohjeesta ja aikamoinen satsi tuli siitäkin.

Mississippisalaatti

150g sinihomejuustoa
1 kerä rapeaa salaattia
1 papaija
4 kiiviä
1 hunajameloni
200g viinirypäleitä
tuoreita mansikoita
basilikanlehtiä (jäi kauppaan)
ranskalaista salaatinkastiketta

  Suikaloi salaatti ja kuutioi papaija. Kuori ja viipaloi kiivit. Halkaise viinirypäleet ja poista kivet tarvittaessa. Kairaa hunajamelonista palloja pariisinperunaraudalla (tai kuutioi). Murentele juusto.
  Asettele ainekset kauniisti laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Koristele mansikoilla. Tarjoa kastike erikseen.


Illalla ajattelin laittaa vielä Osmon töihin ja tehdä jäätelöä alla olevan ohjeen mukaan. Tämäkin ohje on jäätelökoneen mukana tulleesta vihkosesta. Manasin vaan ohjeen puutteellisuutta, kun missään ei kerrottu että missä vaiheessa kerma lisätään jäätelömassaan. Kurkkasin apuja sitten toisesta ohjeesta. Saas nähdä mitä tuosta tällä kertaa tulee... Kuvaa lisäilen, jos saan aikaiseksi jotain kuvattavaa.

Suklaakeksijäätelö jäätelökoneella

1,8dl sokeria
1/8tl suolaa
4,5dl täysmaitoa
2 vatkattua kananmunaa
3,7dl vispikermaa
1tl täysvaniljauutetta (laitoin vaniljasokeria)
1,25dl suklaahippukeksejä rouhittuna

  Yhdistä sokeri, suola ja maito kattilassa. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos on melkein kiehumispisteessä. Alenna lämpöä.
  Lisää vähitellen n.1,25dl kuumaa maitoseosta vatkattuihin kananmuniin. Lisää munat jäljellä olevaan kuumaan seokseen. Keitä alhaisella lämmöllä, sekoita kunnes seos paksunee hieman, n. 2-3 minuuttia. Poista kattila liedeltä ja jäähdytä seos välillä vispilällä sekoittaen.
  Sekoita vispikerma ja vaniljauute (tai vaniljasokeri) keskenään suuressa kulhossa. Lisää jäähtynyt maitoseos samalla vispilällä sekoittaen.
  Kaada jäätelökoneen jäähdytyskulhoon ja jäädytä. Viimeisen viiden jäädytysminuutin aikana lisää jäätelön joukkoon 1,25dl keksimuruja. (Tai suklaata, piparminttukarkkeja, hedelmä- tai marjapyreetä, tms.)


Tällä kertaa jäätelö onnistui oleellisesti paremmin kuin eka yritelmä. Ja oli tuo kyllä vaarallisen hyvää! Ehkä vähän liian aikaisin sammutin jäätelökoneen ja tuosta tuli hieman pehmismäistä. Kulhon pohjalla oleva oli enemmän jäätelön kaltaista. Jospa seuraavalla kerralla onnistun taas pikkasen paremmin :) Tosin pakko vähän himmata tätä jätksi-innostusta, että mahtuu vielä syksyllä omiin vaatteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti