1. kesäkuuta 2012

Kesää odotellessa

Jos kalenteriin katsoo, niin se olisi sitten kesä. Tosin pääskyset oli sitä mieltä jo parisen viikkoa sitten. Silti, kun katsoo ikkunasta ulos, tekee mieli vetää villatakkia tiukemmin kiinni ja laittaa muuriin valkia. Niin kesäiseltä tuntuu. No, ehkä se tästä vielä paranee. Ainoa kesäinen juttu taisi tänään olla ruoka. Jostain Pirkka-lehdestä löydetty kasvis-possuyhdistelmä pääsi testivuoroon. Eipä tämä ruoka mitään ihmeellistä ollut, mutta kyllä sitä söi. Oikeastaan kasvikset taisi olla tällä kertaa se paras juttu ja niitä voisin tehdä toistekin. Parsakaali jätin kauppaan, kun siitä ei meillä taida kukaan erityisemmin piitata.

Possunfileepihvejä ja sinappisia kesäkasviksia

1(500g) possun marinoitu sisäfilee tai pihvifilee
öljyä paistamiseen
Kesäkasvikset:
5-6(300g) porkkanaa
1(400g) pieni kukkakaali
1(300g) pieni parsakaali
4 nippusipulia
1rkl voita
1rkl öljyä
2rkl vehnäjauhoja
3dl kasvisten keitinlientä
1,5rkl tulista sinappia
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
1dl vispikermaa
persiljaa

  Huuhdo kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa. Paloittele porkkanat ja kaalit suupaloiksi. Lohko sipulit. Hienonna sipulien varret ja säästä ne koristeeksi.
  Keitä kasviksia suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Siivilöi kasvikset, mutta säästä keitinlientä 3dl.
  Kuumenna kattilassa voi ja öljy, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada kasvisten keitinliemi joukkoon kahdessa erässä. Hauduta muutama minuutti samalla sekoittaen. Lisää sinappi, mausteet ja kerma. Kaada kasvikset kattilaan. Kuumenna. Ripottele päälle sipulinvarret ja persilja.
  Leikkaa possu ohuiksi viipaleiksi ja paista ne kypsiksi muurinpohja- tai paistinpannulla. Tarjoa lisäksi keitettyjä uusia perunoita.


Kääpiölinnan löytää muuten nyt sitten Facebookistakin. Mun äärimmäisen onnettomilla tietoteknisillä taidoilla onnistuin sinne semmoisen sivun lisäämään. Vielä kun ehtisi sitä täydennellä. Klikkaahan tästä, jos haluat käydä vilkaisemassa :) Sitä "Tykkää"-nappulaa tähän blogiin en osannut laittaa. Mutta nyt täytyy kiirehtiä väsäämästä neidille kakkua kesäloman alkamisen kunniaksi. Siitä lisää huomenissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti