9. syyskuuta 2013

Come on smile and say cheese!

Viikonloppuna oli kiireiden vuoksi turvauduttava ostosämpylöihin, mutta nyt jauhokaapin sisällön tuhoaminen jatkuu. Hiivaa ja vehnäjauhoja voin hakea lisää, mutta muuten mennään niillä aineksilla mitä kaapista löytyy. Jääkaappiin jääneet juustoraastepussin jämät innoittivat tekemään tällä kertaa juustosämpylöitä. Ohje löytyi "Hyvää ruokahalua! - Kotikokin parhaat ruokaohjeet" -kirjasta. Sämpylöiden taikina oli ihanan helppoa käsitellä, eikä nämä hullumpia ole. Juustoraastetta tosin olisi saanut olla päällä reilusti enemmän!

Irjan juustosämpylät
(n.16kpl)

3dl maitoa
50g hiivaa
150g voita tai margariinia
1tl suolaa
1 kananmuna
1-2dl juustoraastetta
1tl kuminoita
9-10dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
sulatettua voita tai margariinia (tai öljyä)
juustoraastetta

  Sulata rasva ja jäähdytä. Lämmitä maito haaleaksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää voisula, suola, muna ja rouhitut kuminat, juustoraaste ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  Vaivaa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa tanko noin 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperille. Peitä liinalla ja anna vielä kohota.
  Voitele kohonneet sämpylät sulalla rasvalla tai öljyllä. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi kuminaa. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti