4. syyskuuta 2013

Who's got the ball - meatball!

Lihapullat on siitä kivaa ruokaa, että mausteita ja nesteitä vaihtelemalla niistä saa ihan millaisia haluaa. Idea näihin thaipyöryköihin lähti jostain ikivanhasta ruokaohjeesta, jonka mappeihini olen kirjoittanut. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin valmiita lihapulla-aineksia, mutta minä kun en niistä perusta, niin sovelsin sitten hiukan. Samalla sain käytettyä kaapin perukoille unohtuneen ateriakastikkeen ja ikivanhan riisinuudelipaketin. Yksi 400 gramman tölkillinen kastiketta riitti lähinnä mehevöittämään tätä lihapullamäärää, joten jos haluaa enemmän soosia, kannattaa laittaa joko isompi tölkki tai het' suosista kaksi pienempää. Tämä taikina oli sen verran jämäkkää, että pysyi hyvin kasassa ilman kananmunaa.

Mua ahdistaa nuo täyteen ahdetut ruokakomerot, joten nyt kokataan mahdollisimman paljon niistä aineksista mitä kotoa löytyy. Eikä se ruokahävikin minimointikaan taas tekisi pahaa. Katsotaan kauanko tämä innostus piisaa :)

Thai-vivahteiset lihapyörykät

700g jauhelihaa
2dl kookosmaitoa
1dl korppujauhoja
1tl suolaa
1,5rkl sokeria
3rkl manteli- tai pähkinärouhetta
3rkl punaista currytahnaa
Lisäksi:
1-2tlk sweet thai chili-ateriakastiketta

  Sekoita korppujauhot kookosmaitoon ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää kulhoon jauheliha, suola, sokeri, mantelirouhe ja currytahna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  Pyörittele taikinasta pieniä lihapyöryköitä ja kypsennä ne muutamassa erässä pannulla öljytilkassa. Laita lopuksi kaikki pyörykät pannulle ja lisää ateriakastike. Sekoita varovasti ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia. Tarjoa riisin tai nuudelien kera.


3 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen yhdistelmä :) Pitääkin kokeille joskus. Mies totesi tänään, koska taas syödään Thai-ruokaa :D Ehkäpä pian!

    VastaaPoista