11. syyskuuta 2013

Ei me ruokaa tilata, juomaa vaan - likööriä kurpitsansiemenistä

Luonnoksissa on kummitellut muutama likööriohje, jota en vaan ole saanut aikaiseksi kirjoittaa puhtaaksi. Yksi niistä on jo keväällä tehty kurpitsansiemenlikööri. Tämä likööri ei yllä suosikkiliköörien kärkikastiin, mutta ei tämä huonoimpienkaan joukossa ole. Kurpitsansiemenliköörin tuoksusta ja mausta erottaa selvästi siemenen oman maun, joskin alkoholin maku tulee aika selvästi esiin. Itse tekisin tästä makeampaa, ukko taas tykkää tästä tällaisenaan. Maku on aika omituinen, mutta ei huono! 

Ja näppärä tyttönä olen onnistunut ikuistamaan sormenjälkenikin kuvaan :D Mutta sille ei enää voi mitään... 

Kurpitsansiemenlikööri

1pss(175g) kurpitsansiemeniä
n.3dl vodkaa
2dl vettä
1,5dl sokeria
2rkl siirappia

  Paahda kurpitsansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi hieman, mutta älä liian hienoksi. Laita siemenet tiiviiseen, kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle vodka. Sulje tölkki ja anna maustua ainakin kuukauden huoneenlämmössä. Hölskyttele tölkkiä välillä.
  Suodata ensin siivilän läpi, jotta saat karkeimman rouheen pois. Kaada sitten uutos harsokankaan läpi kerran tai pari. Halutessasi voit suodattaa vielä kahvisuodattimen läpi. Kurpitsansiemenliköörin suodattaminen on hankalaa ja hidasta, mutta onnistuu kun varaa tarpeeksi aikaa ja suodatinpusseja.
  Keitä sokeriliemi vedestä ja sokerista ja sekoita siirappi joukkoon. Sekoittele niin, että siirappi liukenee. Kaada sokeriliemi uutoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi ja pullota. Sokerilientä voi laittaa enemmänkin maun mukaan.
  Säilyttäessä liköörin pohjalle muodostuu rasvakerros, mutta se ei vaikuta liköörin laatuun. Kaada siis varovasti tai sekoita hyvin!
  Anna liköörin tekeytyä pullossa ainakin kuukauden verran. Maku selkeytyy liköörin kypsyessä.


Mulla oli eilen ilmeisen tylsää ja blogin ulkonäkö muuttui kertaheitolla. Muutos on toki pyörinyt mielessä jo pidempään, mutta en vaan ole ehtinyt tehdä asialle mitään. Toivottavasti uusi "luukki" kelpaa. Pientä hienosäätöä teen vielä, kunhan ehdin. Samalla laitoin pystyyn pienen sivuprojektin, johon kerään Kääpiölinnan herkkupaloja. Lähinnä ohjeet parhaimpiin leivonnaisiin, kun muuten tahtovat kadota tähän massaan. Jos ei muuta, niin äiti löytää ne paremmin :) Kääpiölinnan herkkunurkkaan pääsee tästä. Montaa ohjetta siellä ei vielä ole, mutta niitä tulee lisää ajan kanssa.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Nanne :) Jotenkin tämä ruskehtava on enemmän mua kuin se vanha sininen ulkoasu. Ja kun saan vielä kaikki palaset paikalleen, niin hyvä :)

   Poista
 2. Tosi mukava ulkoasu blogissa, todella!
  Se oli yksi vaikeimmista asioista blogin muuton kanssa viime talvena, mimmosen ulkoasun tekee fontteineen kaikkineen. Vieläkään en ole tyytyväinen mutta pitää kerätä ihan omat erikoisvoimavarat siihen uudistushommaan että sen jaksaa taas.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On siinä ulkoasun hiomisessa vaan oma hommansa. Ja tuntuu, että aina kun saa yhden kohdan kuntoon, niin toinen pistää silmään...

   Poista