13. syyskuuta 2013

She's got legs - broilerinkoipia kookosmaidossa

Tutkimusmatka broilerin koipireisien ihmeelliseen maailmaan jatkuu. Kuten varmasti aiemminkin olen kertonut, olen suunnattoman riemuissani siitä, miten hyvää ruokaa noin edullisesta ja ehkä vähän tylsästäkin raaka-aineesta voi saada. Etenkin opiskeluaikoina tuli aivan liian usein syötyä koipia riisipedillä uunissa laitettuna ja sen jälkeen en näistä ole piitannut. Tämän blogin pitämisen myötä olen oppinut löytämään ja soveltamaan varsin kivoja ohjeita, joiden avulla broilerin koivetkin muuttuivat nopeasti inhokista suosikiksi! Yleensä en piittaa valmiiksi marinoiduista lihoista, mutta näiden kohdalla teen poikkeuksen. Tosin huuhtelen marinadin aina huolella pois ja maustan oman maun mukaan. Marinadi jättää lihaan kuitenkin pienen oman juttunsa ja liha maistuu hyvältä myös syvemmällä. Voisinhan toki marinoida nuo itsekin, mutta taidan olla tässä kohtaa hieman laiska. Lisäksi valmiiksi marinoidut ovat usein paljon edullisempia kuin marinoimattomat. 

Tämänpäiväinen ruoka sai innoituksen Hyvää ruokahalua-Kotikokin parhaat ruokaohjeet -kirjasta. Mausteita vaihtelin, mutta muuten tein ohjeen mukaan. Mua tökkii pahasti curryjauheet, joten laitoin tilalle punaista currytahnaa. Lisäksi pieni tilkka soijaa teki kastikkeelle ihmeitä. Muuten tämä oli oikein hyvää!

Broilerinkoivet kookosmaidossa

3-4 broilerin koipireisipalaa
öljyä
1-1,5tl punaista currytahnaa
suolaa
3rkl ruokokidesokeria
3rkl osterikastiketta
1tlk(400ml) kookosmaitoa
2rkl maizenaa + tilkka vettä
rouhittuja hasselpähkinöitä (paahda halutessasi)
yrttejä maun mukaan
suolaa tarvittaessa tai tilkka soijaa

  Poista broilerin koipireisistä nahka. Huuhtele ja kuivaa koivet. Hiero kopien pintaan currytahnaa ja ripottele päälle pikkuruisen suolaa.
  Kuumenna öljy pannulla ja ruskista koivet molemmin puolin. Lisää pannulle sokeri, osterikastike ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes koivet ovat kypsiä. Aikaa menee vajaa puoli tuntia. 
  Nosta koivet hetkeksi lautaselle. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike. Nosta koivet takaisin. Lisää joukkoon rouhitut hasselpahkinät, jotka voi paahtaa kevyesti kuivalla pannulla. Revi yrtit joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai tilkka soijaa. 
  Tarjoa keitetyn riisin kera.


Sitten vielä suuren suuri kiitos Habanerokitcheniin hienosta Kääpiölinna-videosta! Ihanaa, kun joku viitsii hyvää hyvyyttää tehdä muille tuollaisia hienoja pätkiä. Kääpiölinnan videon voi katsastaa tuosta sivupalkista, mutta käykää kurkkaamassa muiden blogien esittelyvideoita osoitteessa www.habanerokitchen.com. Luulen, että niitä tulee vielä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti