9. syyskuuta 2013

Without a poison apple - omenahilloa uunissa

Mun ei todellakaan pitänyt tehdä enää yhtään hilloa, marmeladia tai mitään säilöntäjuttuja... Ihan jo senkin vuoksi, etten tiedä minne ihmeeseen saan kaikki purkit ja purnukat mahtumaan. Mutta, mutta... Kun Maistuis varmaan sullekin-blogista löytyi mielenkiintoinen hillo-ohje ja kuistilla nökötti vielä aika paljon omenoita, ei ollut kovinkaan vaikea päätellä mihin tämä yhtälö johti.  Toffeeseen vivahtavaa omenahilloa ei vaan voi jättää testaamatta. Onneksi nyt alkaa tyhjät purkit käydä niin vähiin, etten voi, enkä saa tehdä enää mitään säilöttyjä juttuja.

Sen verran poikkesin ohjeesta, että lisäsin joukkoon vaniljasokeria. Uunissa hillo muhi suunnilleen 1.5 tuntia, mutta olisi saanut olla hieman kauemmin... Mun hillosta ei nimittäin toffeen makua erota, mutta muuten tuosta tuli hyvää! Koostumus on oikein hyvä, ei liian löysää eikä liian jämäkkää. Sokeria tuli mun makuun aika sopivasti, eikä tuo ole liian imelää. Kiitos Katja ohjeesta!

Omenahillo uunissa

5l omenalohkoja
n.3-4dl vettä
sokeria maun mukaan (laitoin 6dl)
2rkl vaniljasokeria

  Lohko puhtaat omenat kuorineet. Poista siemenkodat. Keitä omenoita ja vettä kattilassa 15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi, ja lisää sokeri ja halutessasi vaniljasokeri. Kaada sose uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa 1 - 2 tuntia, kunnes väri muuttuu kullankeltaiseksi (ja maku toffeemai- seksi). Muista sekoittaa hilloa pohjiaan myöten useamman kerran kypsentämi- sen aikana! Purkita valmis hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin, tai pakasta rasioissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti