11. toukokuuta 2014

Good day Sunshine - äitienpäivän suklaakakku

Reissusta on kotiuduttu ja Tampere taas hetkeksi nähty. Melkoista juoksemistahan tuo viikonloppu oli, kun joka paikkaan piti ehtiä, mutta kivaa oli silti! Suuren suuri kiitos vielä äidilleni ja serkulleni ja kaikille muille meitä kestinneille. Tampereelta löytyi jos vaikka mitä kivaa keittiöhärpäkettä ja yritän niistä laittaa kuvia, kunhan jaksan. Nyt on virta melko vähissä, joten tämä päivä onkin mennyt laiskotellessa. Onneksi perjantaina ennen junan lähtöä ehdin hät' hätää tehdä juustokakun pakastimeen odottamaan. Ohjeen kakkuun löysin Yhteishyvästä, mutta pohjan osalta muuttelin sitä hieman. Lisäksi täytteen sokerin korvasin steviasokerilla, kun tavallinen oli loppunut. Ei tämä mitenkään mullistavaa ollut, mutta ihan syötävää silti. Kannattaa tosin antaa kakun pehmetä hieman kauemmin kuin sen 20 minuuttia.




Kahden suklaan kakku

150g Digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
200g tummaa suklaata sulatettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk(250g) rahkaa
1,5dl sokeria tai steviasokeria
2tl vaniljasokeria
2,5dl vaahtoutuvaa kermaa tai kasvirasvavalmistetta
50g valkoista suklaata rouhittuna
Koristeluun:
valkosuklaata ja/tai hedelmiä

   Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa vähän kerrallaan, välillä sekoitellen. Murenna keksit hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Murentaminen onnistuu myös käsin. Pane keksit muovipussiin ja painele ne hienoksi kaulimella. Lisää sulatettu rasva keksimuruihin. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Irrottamista helpottaa, jos laitat pohjalle vuoan kokoisen leivinpaperinpalan.
  Vatkaa juusto, rahka ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu suklaa juusto-rahkaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Pidä vähintään yön yli pakastimessa. Ota kakku vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua pakastimesta. Irrota varoen vuoasta ja koristele suklaakuvioilla ja/tai hedelmillä.
  Valmista suklaakuviot sulattamalla suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Laita sulanut suklaa pursotin- tai pakastepussiin, leikkaa nurkasta pikkuruinen pala pois ja pursota haluamasi muotoisia kuvioita leivinpaperin päälle. Anna kuvioiden jähmettyä ja nostele ne varovasti kakun päälle. Kakun päällisen muotoisen kuvion voit pursottaa leivinpaperin päälle piirretyn ympyrän sisään, anna jähmettyä, irrottele varovasti lastalla leivinpaperista ja liu'uta tai kumoa varoen kakun päälle.



2 kommenttia:

  1. Teillä on sit ollut oikein laatuaikaa!! <3 Kuulostaa mukavalta viikonlopulta.
    Mulla jäi äitienpäiväkakut reissun takia väliin, mutta ei kai se äiti pahastu vaikka kakun toimitan vähän jälkikäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, ettei äitisi tosiaan oo pahoillaan, jos saa kakun vähän jälkijunassa.

      Meillä oli kyllä hurjan kiva reissu! Selkä vaan ei ilahtunut tuosta kahden päivän talsimisesta, joten tämä viikko on pakko ottaa rauhallisemmin. Taitaa salilla käyntikin jäädä perjantaina väliin :/ Mutta tuo nyt on pikkuviku, niinkuin pikku-A sen sanoisi. Tärkeintä oli, että sai viettää laatuaikaa rakkaiden ihmisten kanssa.

      Poista