2. toukokuuta 2014

Dippadai dappadai.... - vapun dippipöytä

Vappu tuli ja meni ja työläisten juhlaa vietettiin ahkerasti pihahommia tehden. Kolme vanhaa karviaispuskaa vedettiin autoa apuna käyttäen tontista ylös, pari puskaa on siistitty ja haravoimaankin ehdin. Aamulla olisin mielelläni jäänyt sänkyyn makaamaan, sillä ahertamisen jäljiltä joka ikinen lihas ilmoitti olemassaolostaan, eikä mitenkään hienovaraisesti. Mutta jos sää vain tuosta selkenee, niin pihahommilla jatketaan tänäänkin. 

Raskas työ vaatiin kunnon eväät ja vappuna herkuteltiin dippailen kaikenlaista. Pöydästä löytyi valmiita juustotäytteisiä jalapenoja, nakkeja, poppiksia, hornetteja, lohkoperunoita, punajuurisalaattia, hampurilaiskastiketta ja valkosipulidippiä. Omatekoisina eväinä oli pieniä lihapullia, pastasalaattia, salaattijuustotäytteisiä minipaprikoita ja paprikadippiä. Kasvispuolelta dippailtavaksi pääsi porkkana- ja kurkkutikut sekä kirsikkatomaatit. Ruokaa oli melkoisesti, joten näistä riittää purtavaa vielä tällekin päivää. 

Pastasalaatin tein täysin sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään. Ei ollenkaan huono salaatti, joskin suolakurkku olisi voinut tehdä terää. Paprikadipin ohjeen löysin ensin Elämää Koivurannassa-blogin Nannelta, joka oli löytänyt sen Kanapeet-blogista. Kiitos vaan Nanne ja Eija hyvästä ohjeesta! Vähän menin ohjetta muuttelemaan ja osan jogurtista korvasin majoneesilla. Turkkilaisen jogurtin vaihdoin tavalliseen maustamattomaan, kun sitä kaapissa oli. Lisäksi laitoin sekaan puolikkaan sipulin ja pikkutilkan hunajaa. Vähän löysä mun kastikkeesta tuli näin dippinä käytettäväksi, mutta salaattikastikkeena voisi toimia oikein hyvin! Lisäksi kanssasyöjät olisivat kaivanneet dippiin hieman jotain tulista. Ehdoton hitti pöydän antimista oli kuitenkin pekoniin käärityt, salaattijuustolla täytetyt minipaprikat. Nämä pienet paprikat olivat mulle täysin uusi tuttavuus, mutta taatusti ostan niitä jatkossakin!

Kuviin en kauheasti ehtinyt panostaa kolmen nälkäisen henkilön pyrkiessä malttamattomana pöytään. Mutta onpahan kuvat nyt sitten ihan elävästä elämästä ilman sen kummempia hifistelyjä.




Salaattijuustotäytteiset minipaprikat
(8kpl)

8 pientä, makeaa siemenetontä paprikaa
8 salaattijuustokuutiota
4 pekoniviipaletta

  Huuhtele paprikat ja leikkaa niiden kylkeen viillot. Nosta jokaisen sisään murusteltu salaattijuustokuutio. Leikkaa pekonit poikkipäin kahteen osaan ja kierrä puolikkaat paprikoiden ympärille. Nosta paprikat pieneen vuokaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes pekoni on saanut hieman väriä. Tarjoa heti.




Pastasalaatti

3dl kukkapastaa
1 porkkana
2dl pakasteherneitä
0,5 sipulia
100g kinkkukuutioita
Kastike:
3rkl majoneesia
2rkl maustamatonta jogurttia
1rkl ruohosipulia
ripaus suolaa 

  Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää kuuman pastan joukkoon jäiset herneet. Keitä porkkana kypsäksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, anna jäähtyä ja kuutioi. Hienonna sipuli. Sekoita porkkanakuutiot, sipulisilppu ja kinkkukuutiot pastan joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike salaattiin. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoamista.




Paprikadippi

2kpl grillattuja paprikoita (Lidlin Freshona Grilled Red Peppers lasipurkissa)
0,5 sipuli
1dl maustamatonta jogurttia
1dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
(tilkka oliiviöljyä)

  Valuta paprikoita hieman, laita ne kulhoon yhdessä hienonnetun sipulin kanssa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kulhoon jugurtti, valkosipulin kynsi ja mausteet. Lorauta halutessasi sekaan tilkka oliiviöljyä. Sekoita ja tarjoa heti esimerkiksi juures- tai kasvistikkujen dippinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti