15. toukokuuta 2014

Easy thing - superhelppo tonnikala-pastagratiini

Tämän viikon teema ruokien suhteen on selvästi superhelpot, tuiki tavalliset murkinat. Huomaa, että olin melko väsyksissä viikon ruokalistaa suunnitellessa ja joko tietoisesti tai tiedostamatta ohitin sujuvasti kaikki monimutkaiset ruokaohjeet. Tänään lautaselle päätyi ennakkosuunnitelmista poiketen tonnikala-pastagratiini, sillä tämä jäi eilen tekemättä. Muksut saivat syödä eilen toissapäiväistä sapuskaa ja minä elin koko päivän jogurtilla ja leivällä. Selkäparka oli eilen niin riekaleina ja kipeä, etten saattanut edes syödä. Tänään onneksi elämä näyttää paljon valoisammalta, eikä tilannetta ainakaan huonontanut pikkumiehen kanssa otetut kunnon parin tunnin päiväunet. Nyt jaksaa taas.

Tonnikalagratiinin ohjeen oon kopsannut Pirkasta ja ihan hitusen sitä muuttelin. Yleensä en pakastekasviksia käytä, mutta tällä kertaa annoin periksi. Sipulia en kuitenkaan pakastettuna suostu ostamaan, joten sen korvasin tuoreella. Lisäksi mulla on tapana laittaa tomaattimurskaa sisältäviin ruokiin hieman sokeria tomaatin makua pyöristämään. Tyttö keksi maustaa oman annoksensa timjamilla ja sitruunamehulla ja pakko sanoa, että toimi! Ruoka muuttui heti paljon raikkaammaksi. Jos haluat, lisää kastikkeeseen timjamia ja tarjoile ruoka sitruunalohkojen kanssa. Mun makuun valkosipulia olisi voinut olla reilummin, joten laita sitä ainakin tuplaten, jos valkosipulista tykkäät. 




Tonnikala-pastagratiini
(4ann.)

4dl(n.250g) (kukka)makaronia
1 kasvisliemikuutio
1tlk(200g) tonnikalaa öljyssä
1pss(200g) pakastekasvissuikaleita
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1rkl öljyä
1tlk(390g) yrtti-tomaattimurskaa
2tl pizzamaustetta
1tl ruokokidesokeria
0,5tl suolaa
mustapippuria
(timjamia)
Pinnalle:
1ps(150g) juustoraastetta
Lisäksi:
sitruunalohkoja

  Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja tonnikala.
  Kuullota kasvissuikaleet, sipulit ja hienonnettu valkosipuli öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta pizzamausteella, suolalla, sokerilla ja pippurilla. 
  Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Käykäähän muuten osallistumassa Titan tuvassa mukavaan yllätyspaketin arvontaan! Osallistua voi 25.5.14 saakka. Arvontaan pääset tästä

4 kommenttia:

  1. Meillä kokeillaan tätä tänään, vaikuttaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Tämänkin oli hyvää, kiitos resepteistä!

    VastaaPoista