8. toukokuuta 2014

Kaikki mitä näät voi olla harhaa - tagliatelle porkkanasta jauhelihakököjen kera

Eilinen ruoka osasi yllättää ja vieläpä varsin positiivisesti. Lapset tosin eivät tykänneet, mutta se nyt ei ole mitenkään uutta... Tai toinen kyllä tykkäsi tagliatellesta, mutta ei lihasta ja toisella meni sitten toisin päin.

Olin joskus kauan sitten kopsannut mappeihini Pirkasta löytyneen jauhelihasukkuloiden ja porkkanatagliatellen ohjeen. Kyllähän moni on tehnyt "pastaa" porkkanasta ja kesäkurpitsasta, mutta aina olen lähinnä hymähdellyt noille keitoksille ja tuumannut, että kyllä sen pastan pitää olla ihan aitoa tavaraa. Joku kuitenkin sai mut tätä ohjetta kokeilemaan sillä seurauksella, että ihastuin suunnattomasti porkkanatagliatelleen. Jos ei olisi tiennyt mitä syö, olisin väittänyt lautasella olevan tavallista tagliatellea ranskankermalla höystettynä. Maku oli hyvä ja suutuntuma lähes samanlainen kuin pastassakin. Kesäkurpitsainen versio vielä vähän epäilyttää, mutta porkkanaista kaveriansa syödään meillä taatusti toistekin! Jauhelihasukkuloiden ohjetta muokkasin siten, että lisäsin murekemassaan yhden kananmunan. Olisi nuo varmaan pysyneet kasassa ilmankin, mutta en halunnut ottaa riskiä. Couscousia käytin vajaa puolet alkuperäisen ohjeen määrästä. Jauhelihana käytin naudan jauhelihaa ja yrttinä ruohosipulia.




Jauhelihasukkulat ja porkkanatagliatelle
(4ann.)

400g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta)
0,5-1dl couscousia
0,5-1dl vettä
1 sipuli
2dl hienonnettuja yrttejä maun mukaan
1tl öljyä
1,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
(1 kananmuna)
Porkkanatagliatelle:
4 isoa porkkanaa
1 purjo
1rkl öljyä
200g ranskankermaa
1tl currya
0,5tl suolaa
0,5-1dl tilliä hienonnettuna

  Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kuorittu sipuli. Kypsennä sipulit pannulla tilkassa öljyä. Sekoita jauhelihan joukkoon jäähtynyt couscous, sipuli, yrtit ja halutessasi kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
 Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin 12 pitkulaista pyörykkää ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voit kypsentää sukkulat myös pannulla paistaen. 
 Suikaloi kuoritut porkkanat kuorimaveitsellä. Leikkaa myös halkaistu, huuhdottu purjo suikaleiksi. Kuullota porkkana- ja purjosuikaleet paistokasarissa tilkassa öljyä. Jatka hauduttamista kannen alla noin viisi minuuttia. 
  Mausta ranskankerma currylla ja suolalla. Sekoita ranskankerma porkkana- ja purjosuikaleiden joukkoon ja kuumenna. Hienonna päälle runsaasti tilliä. Tarjoa jauhelihasukkulat porkkanatagliatellen ja raikkaan salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mukava ja värikäs lisäke. Olen tehnyt kalan kanssa vähän samanlaista lisäkettä, ohje löytyy täältä. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/135548/porkkanatagliatelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aila vinkistä! Täytyykin käydä kurkkaamassa ohjettasi.

      Poista