26. toukokuuta 2014

Etana, etana näytä sarves.... - etanoiksi naamioituneet tortillarullat

Tämä päivä ei mennyt aivan kaiken taiteen sääntöjen mukaan, joten pieni piristys tytölleni oli tarpeen. Siksi halusin ilahduttaa neitiä pienellä iltapalalla ja tein muksuille tortilloista kinkku-juustotäytteisiä rullia, jotka naamioin etanoiksi. Saipa pikkumieskin tutustua samalla "nilviäisten" ihmeelliseen maailmaan, kun niistä tuntuu niin tykkäävän. Pihalla tuodaan nykyään kaikki kotilot ja muut ötökät näytille, mikä sinänsä on ihme, kun vielä keväällä pelkäsi kuollakseen kaikkia mahdollisia ötököitä. Näitä herkullisia etanoita on meillä syöty ennenkin mm. halloween-juhlissa ja idean löysin aikoinaan Rottatouille - Mestarirotan reseptit -kirjasta. Täytteeksi voi laittaa mitä haluaa ja leipänä voi käyttää rieskaa tai tortilloja. Nämä meidän etanat kyhättiin siitä mitä kaapeista löytyi ja hyvin kelpasivat. 




Etanat (tortilla- tai rieskarullat)

tortillaa tai rieskaa
majoneesia
salaattia
kinkkua
sulatejuustoviipaleita
pieniä cocktailkurkkuja
ruohosipulia

  Voitele tortilla tai rieska majoneesilla. Myös tuorejuusto tai margariini käy. Levitä päälle salaatti, kinkku ja juusto. Kääri tortilla tiiviiksi rullaksi. Leikkaaminen helpottuu, jos käärit rullan tiiviisti kelmuun ja annat tekeytyä hetken jääkaapissa. 
  Laita rulla saumapuoli alaspäin ja leikkaa parin sentin viipaleiksi. Tee kurkkuihin pienet kolot cocktailtikulla ja laita niihin pienet pätkät ruohosipulia tuntosarviksi. Aseta rullat lautaselle ja nosta kurkut paikoilleen. Jos haluat, voit leikata kurkkujen toisen pään viistosti, jolloin kurkut pysyvät paremmin paikoillaan.

12 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea!! Itse en ehkä vaan tohtisi syödä noin aidon näköisiä etanoita.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohtisit sinä :) Ovat nimittäin kaikessa yksinkertaisuudessaan hyviä. Jos ei muuten, niin silmät kiinni ja etana suuhun :D

      Poista
  2. Ihanat etanat! Tosi kiva idea, joka täytyykin pitää mielessä jonkun spesiaalipäivän välipalana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti muksut ilahtuisivat :) Meillä pikkumies ei yleensä suostu syömään salaattia, mutta näihin piilotettuna sekin maistui.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Ja paljon mukavampia ja parempia ovat kuin nuo pihalla matelevat serkkunsa.

      Poista
  4. Voi miten söpöjä! Hauska idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Onhan nuo melkoisia söpöliinejä.

      Poista
  5. Voi että ovat suloisia! Meillä on terassiremontti melkein valmis, poreamme kun vielä tulis ja saatais paikoilleen. Nämähän olisivat NIIN kivaa sormisyötävää vaikka sitten siellä poreammebileissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi joo! Sellaisiin pirskeisiin nuo sopisivat erinomaisesti. Iso tarjotin täynnä etanoita ja alle voi laittaa vaikka salaatinlehtiä. Nämä on nopeita tehdäkin, joten kerralla voi hyvin tehdä isomman satsin.

      Poista
  6. Oi että kun hauska idea, kopioin tämän kyllä suoraa päätä seuraaviin kemuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioi ihmeessä :) Varmasti sopii juhlaan kuin juhlaan.

      Poista