5. toukokuuta 2014

Oh, sweet thing - suklaiset muffinssit jämäjauhoista

Eilen aamupäivällä aloitettu kaappien tyhjäys jatkui vielä iltasella, kun päätin hyödyntää kaapeista löytyneitä jauho- ja sokeripakettien jämiä. Ärsyttää, kun varsinkin erikoisempia jauhoja jää kaappiin makaamaan ja sitten kaappi on täynnä vajaita, pieniä jauhopussukoita, joille ei tahdo keksiä mitään käyttöä. Yhtä kakkua varten ostettu gluteeniton jauhoseos ei tahdo huveta ollenkaan, joten sille on syytä keksiä käyttöä. Sama ongelma on ohrakaspaketin kanssa. Sattumalta löysin mapeista suklaamuffinssien ohjeen, jonka oon muistaakseni löytänyt ikivanhasta ohrakkaan reseptivihkosesta. Muffinsseihin käytin tavallisen sokerin tilalla palmusokeria ja luulen, että sen takia muffinsseista ei tullut mitenkään älyttömän makeita. Maultaan olivat ihan ok, eikä niitä taida piisata pakastettavaksi, vaikka niin ensin ajattelin. Vaikka näissä käytetään gluteenitonta jauhoseosta, niin gluteenittomaan ruokavalioon nämä eivät sovellu taikinassa käytetyn ohrakkaan vuoksi.




Suklaamuffinssit
(n.10kpl)

3 kananmunaa
1dl sokeria tai palmusokeria
50g margariinia sulatettuna
1,5tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl ohrakasta
0,75dl gluteenitonta jauhoseosta
Kuorrutus:
2dl tomusokeria
n.1rkl kahvia
2tl kaakaojauhetta
2rkl sulatettua margariinia
Koristeluun:
mantelirouhetta tai nonparelleja

  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeisenä jäähdytetty rasva. Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetkisen.
  Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä muffissien päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla tai mantelirouheella.

4 kommenttia:

  1. Ihan oikeesti onnea kääpiölinnaan! Wow!

    VastaaPoista
  2. Bongasin juuri kotiruokakisan voittouutisen, isosti onnea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Ja suuren suuret onnittelut sulle tarinavoitosta! Täytyy käydä pikimmiten lukemassa :)

      Poista