19. toukokuuta 2014

Tumma leipä leivotaan... makea, maltainen olutleipä

Vaikka eilinen päivä menikin pitkälti pihahommissa, ehdin silti leipomaankin. Meille tein ihanan maltaisen olutleivän ja tytön opettajille pätkiskakun. Kakusta en kuvaa muistanut ottaa, mutta eipä siinä mitään ihmeellistä ollut. Leivän ohjeen löysin Yhteishyvästä ja kumma kyllä, tällä kertaa tein leivän täysin ohjeen mukaan. Leivässä on jotain samaa kuin olueen tehdyssä saaristolaisleivässä ja purtavaakin löytyy yllin kyllin. Itse tykkään tällaisista vahvan makuisista, tummista leivistä, joten tämä oli mun mielestä suurta herkkua. 

Kasvihuoneprojekti etenee ihan hyvää vauhtia ja runko on jo hahmollaan. Hyvällä tuurilla saan ensi viikonloppuna siirrellä sinne ensimmäiset asukit, jotka tällä hetkellä ovat valloittaneet osan meidän keittiönpöydästä... Sille pöydälle kun olisi muutakin käyttöä. 




Makea olutleipä

3dl tummaa olutta
25g hiivaa
1dl siirappia
1dl kaljamaltaita
1dl ruisrouhetta
1,5tl suolaa
1dl ruisjauhoja
4dl vehnäjauhoja

  Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, siirappi ja maltaat joukkoon. Lisää ruisrouhe, suola ja jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Valuta taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (1,5 l). Anna kohota peitettynä lämpimässä tunnin ajan. Paista leipää 175-asteisen uunin alaosalla noin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti