12. toukokuuta 2014

Miltäs kana maistuu? - arjen helppo ja nopea smetanabroileri

On taas aika mukava palata normaaliin arkeen ja arkisiin sapuskoihin. Viikonloppuna tuli syötyä niin valtavasti herkkuja, että heikompaa hirvittää. Teoriassa voisin luvata, etten leivo pariin viikkoon, mutta kun en kuitenkaan saisi pidettyä lupaustani, niin olkoot. Täytyy vaan yrittää olla hieman enemmän liikkeessä, niin saa anteeksi kaikki nautitut herkkupalat. 

Viikon ruokalistan tein hät' hätää eilen illalla ja tällä viikolla on vuorossa varsin helppoja ja yksinkertaisia ruokia. Samalla yritän taas saada pakastimesta ja kaapista ylimääräisiä purkkeja, purnukoita ja lihoja pois. Ja jotain täytyisi keksiä niille lukemattomille marjarasioillekin, mitä viime kesänä tuli hamstrattua... Mutta se siitä. Ehkä niille jotain käyttöä keksii. Ruokaviikko alkoi suunnattoman helpolla ja ihan hyvällä smetanabroilerilla. Ruokaan käytin pakastimesta löytyneet broilerin fileepihvit, mutta vallan mainiosti tämän voi tehdä valmiista, marinoimattomista suikaleistakin. Ohjeen alkuperää en tiedä, sillä olin tämän raapustellut mappeihini, mutta jos joku tunnistaa omakseen, niin hihkaise ihmeessä.

Ei tämä ruoka mitenkään fantastista ollut, mutta arkiruoaksi sopii oikein hyvin. Valmistaminen on nopeaa, eikä maussakaan mitään vikaa ole. Annoksen päälle lorautettu sitruunamehu tuo oman säväyksensä ja miksei tähän voisi lisätä paprikaakin. Meillä tyttö ei voi sietää lämmintä paprikaa, joten laitoin niitä sitten vain valmiin annoksen päälle. 



Smetanabroileri

3-4 broilerin fileepihviä tai valmiita suikaleita
tilkka öljyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
2 sipulia (tai pieni purjo)
1 iso tlk herkkusieniviipaleita
2rkl vehnäjauhoja
3dl nestettä (herkkusienten lientä + vettä)
1 kanaliemikuutio
1prk smetanaa
2-3 valkosipulinkynttä
sitruunapippuria
persiljaa

  Suikaloi broilerin fileepihvit tai käytä valmiita suikaleita. Ruskista suikaleet tilkassa öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu sipuli tai suikaloitu purjo ja hauduttele niitä hetki. Kaada valutetut sienet pannuun. Ripottele jauhot joukkoon. Lisää neste, liemikuutio, smetana ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Ripottele halutessasi joukkoon hienonnettua persiljaa. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti