17. toukokuuta 2014

Let it bake bake bake - perunarieskat muusijauheesta

Torstaina leivän käytyä vähiin, innostuin leipomaan perunarieskoja pussimuusijauheesta. Aluksi en oikein ollut vakuuttunut ohjeen toimivuudesta, sillä jauhoja sai laittaa reilusti alkuperäistä ohjetta enemmän, suolan määrän tuplasin heti suosista, eikä nuo lämpöisenä oikein olleet minkään makuisia. Selvästi olin vain liian hätäinen leipien suhteen, sillä kunnolla jäähdyttyään maistuivat paljon paremmilta! Ohjeen alkuperää en enää muista, sillä tämäkin on ollut mappeini raapusteltuna jo hyvän tovin. 




Pienet perunarieskat
(18kpl)

5dl vettä
50g voita
1,5dl perunamuusijauhetta
25g hiivaa
tilkka kädenlämpöistä vettä
1tl suolaa
1dl ruisjauhoja
4-6dl hiivaleipäjauhoja

  Kuumenna voi-vesiseos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunasosejauhe. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää se haalean soseen joukkoon. Lisää suola ja sen verran jauhoja, että saat suht napakan taikinan. Anna taikinan kohota. 
  Muotoile taikinasta tanko jauhotetulla leivonta-alustalla ja jaa se 18 osaan. Muotoile palat pieniksi, pyöreiksi rieskoiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota hetken aikaa. Pistele rieskat haarukalla ja paista niitä 250-asteusessa uunissa 10-12 minuuttia. Voitele kypsät rieskat voisulalla.

2 kommenttia:

  1. Olen monasti miettinyt voiko perunamuusijauheesta tehdä perunarieskaa :) menee kokeiluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuo jauheestakin onnistuu. Eihän se toki kunnon muusirieskoja voita, mutta hyvä korvikes silti :)

      Poista