16. toukokuuta 2014

Kakku on vinksin vonksin... mehevän suklainen Budapest-kakku

Eilinen oli taas niitä päiviä, kun olisi ollut parempi olla koskematta yhtään mihinkään. Pudottelin käsistäni aivan kaiken ja kaikki mitä yritin tehdä, meni tavalla tai toisella pieleen. Silti kohtaloani uhmaten päätin leipoa viikonlopuksi suklaakakun ja pari pellillistä perunarieskoja. Kakun tein tutulla ja turvallisella pätkiskakun ohjeella, mutta taikinaan laitoin joululta jääneitä Budapesteja. Ei tuo meidän perheen suklaan kulutus mitenkään hirvittävän suurta ole, kun kerran osa joulusuklaistakin on vielä syömättä. Kakusta tuli ihanan mehevää, mutta ei tuossa Budapest juuri maistunut. Kannattaa siis käyttää pätkiksiä tai geishaa. Kaunis kakusta ei tullut, sillä tuo on vinksallaan ihan joka suuntaan. Pohja on kaikkea muuta kuin tasainen ja osa kakun yläosasta jäi vuokaan kiinni. Onneksi tuolla suklaakuorrutuksella sai rikkinäiset kohdat piiloon, eikä se pohjan epätasaisuus makuun vaikuta. 




Budapest-kakku

4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3-4rkl tummaa kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
11 (n.100g) Budapest-konvehteja
3 kananmunaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja
Kuorrutus:
200g suklaata (laitoin Fazerin sinistä)
100g voita

  Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää Budapestit sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää rasvan sekaan jogurtti/kermaviili ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
  Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Voit toki käyttää mikroakin. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit ripotella päälle suklaahippuja tai muuta vastaavaa koristeeksi.

Viikonloppuna on tiedossa niin hiekkalaatikon kasausta kuin kasvihuoneen rakenteluakin. Mä oon haaveillut kasvihuoneesta jo vuosia ja nyt se unelma vihdoin toteutuu! Tai oletettavasti ainakin. Aluksi oli tarkoitus tehdä kasvihuone vanhoista ikkunoista, mutta niiden hankkiminen osoittautui niin hankalaksi ja kalliiksi operaatioksi, että kasvihuone tehdään ihan vaan puusta ja kasvihuonemuovista. Ehkä se sen verran kestää kuin on tarves. En tiedä kumpi täpistelee enemmän, pikkumies hiekkalaatikkonsa vai minä kasvihuoneeni kanssa. :) Laitan sitten kuvia, kunhan homma lähtee käyntiin.

2 kommenttia:

  1. Hehe, kiva kuulla että muillakin on tuollaisia "kaikki tippuu käsistä"-päiviä.. Hyvännäköisen kakun sait kuitenkin aikaiseksi. Eikä ne repeämät tai muut möykyt onneks tuolta kuorrutteen alta näy.

    Mä olen viimisen viikon jokaisen vapaa-ajan viettänyt kasvimaan kimpussa. Käänsin sen pohjaa myöten ja kaivelin käsipelillä kaikki edellisen omistajan jäljiltä isommat kivet pois. N. 10 neliön alaan meni jotain 30 tuntia, kiviä kertyi muutama muovipussillinen, mutta jos siellä nyt kasvaisikin jokin. Unissakin tuli kaivettua.. ;) Ihanaa kun huomenna vihdoin (toivottavast) pääsee istuttamaan sinne kaikenlaista, vaikka pienihän tuo on. Kasvihuonekin olisi ihana, jos joskus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onneksi tuolla kuorrutteella saa enimmät kauneusvirheet piiloon.

      Sähän oot ollut ahkera kasvimaan kanssa! Ei meidänkään kasvimaa suuren suuri ole, mutta kyllä siitä ihan kivasti saa satoa. Tarkoitus oli jo tänä viikonloppuna päästä kasvimaata kääntämään, mutta se taitaa nyt jäädä. Saisi edes tuon kasvihuoneen kunnolla aluillensa :)

      Poista