21. toukokuuta 2014

I summon fish to the dish - pehmeän herkulliset kirjolohipihvit

Tulipahan taas todistettua, että ruoanlaitto voi olla vaarallinen harrastus. Näppäränä tyttönä sain muusia tömpällä tehdessä olkapääni huonosti ja voi taivas miltä se tuntui. Taisi siinä ärräpää, jos toinenkin lennellä ja pakko oli huutaa mies hätiin jatkamaan perunoiden muussausta. Tämä sinänsä ei ole mitenkään uutta ja näitä sattuu mun onnettomalle olkapäälle tämän tästä. Tuosta tuo lumpsahtaa sitten paikallensa, kunhan ehtii. Mutta taisi olla ensimmäinen kerta, kun näin sattui ruokaa laittaessa. 

Viikon pakollinen kalaruoka muodostui tällä kertaa ihanan pehmeistä kirjolohipihveistä, joita tarjoilin tuon hanttiin laittaneen perunamuusin ja piparjuuri-yrttikastikkeen kera. Meidän tontilla kasvaa tällä hetkellä niin valtavasti ruohosipulia, että sitä on syytä tunkea vähän joka ruokaan. Ei sillä, hyväähän tuo on, mutta vähempikin riittäisi. Minä tykkäsin pihveistä valtavasti, mutta nuo kurjat kalaa vieroksuvat ihmiset eivät näille pitäneet lainkaan samanlaista ylistyspuhetta kuin minä. No, jääpähän mulle sitten enemmän. Nämä taisivat olla muuten ensimmäiset kalapihvit, jotka tein uunissa. Ja taatusti teen jatkossakin, sillä kypsentäminen oli paljon vaivattomampaa kuin pannulla paistaen.




Kirjolohipihvit ja piparjuuri-yrttikastike
(9kpl)

580g kirjolohifileetä
2dl ruokakermaa
1dl korppujauhoja
0,5dl ruohosipulia silputtuna
0,5dl tilliä silputtuna
2 kananmunaa
1-1,5tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1rkl sitruunamehua
Piparjuuri-yrttikastike:
1prk kermaviiliä
2tl piparjuuritahnaa
2-3rkl hienonnettua tilliä
2-3rkl hienonnettua ruohosipulia
1tl sokeria
0,5tl suolaa

  Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset kermaviilin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ruoan valmistamisen ajan.
  Mittaa kerma ja korppujauhot monitoimikoneen kulhoon, sekoita ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit, mausteet, kananmunat sekä pienemmiksi paloiksi leikattu kirjolohifilee, josta on nahka poistettu. Aja nopeasti tasaiseksi seokseksi. 
  Nostele pihvimassa lusikalla leivinpaperille pellille yhdeksäksi pihviksi. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Voit halutessasi kääntää pihvit kertaalleen kypsentämisen loppupuolella.
  Tarjoa perunoiden tai perunamuusin sekä raikkaan salaatin kera.

3 kommenttia:

  1. Tää menee meillä ihan satavarmasti testiin *slurps* kalaihmisiä kun ollaan. Ja tuo kastikekin kuulosti tosi herkulliselta!
    Enpä muuten oo koskaan älynny laittaa kalapihvei uuniin. Täytyykin testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä ihanan helppo tehdä, eikä tosiaan tarvinnut seistä kuuman hellan ääressä pihvejä paistelemassa. Ja itse tykkäsin, kun pihvit olivat sellaisia kuohkeita ja pehmeitä. Toivottavasti tekin tykkäätte!

      Poista
    2. Pihvit on vielä testaamatta (testataan kyllä nekin jossain vaiheessa), mutta tuo kastike oli ihan erinoimaisen hyvää! Mukavaa vaihtelua perinteiseen kermaviili-sitruunanmehu-sinappi-tilli -kastikkeeseen. Ja tuo piparjuuren maku sopii jotenkin ihan erinoimaisen hyvin kalalle. Olen ollut vähän arka sitä kokeilemaan....

      Poista